سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
jiyar
جمعه 90 اردیبهشت 16 :: 5:28 عصر ::  نویسنده : ئابا ژیار

پوراندرخشنده. در سال 1330 در کرمانشاه متولد شد و تحصیلات خود را در رشته سینما در دانشکده صدا و سیما ادامه داد. پس از آن فعالیت خود را در صدا و سیما بعنوان مستندساز آغاز کرد و اولین فیلم سینمایی خود را با نام «رابطه» در سال 1365 نویسندگی و کارگردانی و تهیه نمود. او در سال 1366 فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» را ساخت که موفق به دریافت چندین جایزه از جشنواره ششم فیلم فجر شد. درخشنده پس از آن نیز به ساخت فیلم های مختلف سینمایی پرداخت که آثار او موفق به دریافت جوایز متعددی از جشنواره های داخلی و خارجی شد که اهم آنها عبارتند از: برنده اول جشنواره فیلم کره بخاطر فیلم «پرنده کوچک خوشبختی»، جایزه اول جشنواره فیلم زمان آرژانتین بخاطر فیلم «پرنده کوچک خوشبختی»، دریافت لوح تقدیر از جشنواره جیفونی در سال 1356 بخاطر فیلم «رابطه» و .... لازم به ذکر است که درخشنده علاوه بر فیلمسازی و فعالیت هنری به تدریس در دانشکده صدا و سیما و دانشگاه آزاد نیز پرداخته است.

فرامرز صدیقی

فرامرز صدیقی در سال 1328 در سقز متولد شد. وی فارغ التحصیل رشته ی تئاتر از دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران می باشد.
فعالیت هنری را از سال 1347، همزمان با ورودش به دانشکده ی تئاتر، با بازی در نمایش «رستم و سهراب» شروع کرد. از دیگر نمایشهایی که وی در آن بازی کرده می توان نمایشهای طلبکارها، پالتو، دیوان اشعار براونینگ، روزنة آبی، هفت درباری، بازرس، و ارزش را نام برد. فعالیت سینمایی را از سینمای آزاد مشهد در سال 1349 و ساخت فیلم 8 م.م «پشت اون کوه بلند» شروع کرد. فعالیت در سینمای حرفه ای را از سال 1350 با بازی در فیلم «چشمه» آغاز کرد.

ابراهیم تاتلیسی

ابراهیم تاتلیسی و یا به تلفظ صحیح «ابراهیم تاتلیسس» (?brahim TATLISES) (زاد? ژانوی? ????)، از خوانندگان کشور ترکیه است. مردم در ترکیه نام ایبو را هم برای او استفاده می‌کنند.امپراتور لقب متداولی برای او است. 
 نام اصلی او ابراهیم تاتلی بود و در یک خانواده بی‌خانمان کرد در شهر اورفه به دنیا آمد. پس از مرگ پدر عرب اش در ???? ابراهیم توسط مادر کردش پرورش یافت. موسیقی برای وی راهی برای گریز از دلهره‌های احساسی بود.او در کافه پدرش همزمانی که کار میکرد نزد چند عاشیق هم تلمذ میکرد به گونه ای که از آواز خوانان آکادمیک خیلی بهتر توانست درس پس دهد او که از مزیت های اساسی او به شمار میرود او را بعد از خوانندگی تاتلیسس یعنی خوش صدا نامیدندبعدها با الهام گرفتن از آوازه‌خوان کردتبار ترکیه، ییلماز گونی ابراهیم در نوجوانی آغاز به خواندن در مراسم عروسی و دیگر جشن‌ها نمود. با اینکه در سال ???? کاستی به بازار عرضه کرد ولی فروش نرفتن آن باعث فاصله گرفتن ابراهیم از موسیقی شد.و به شغل قدیمی خود یعنی کارگری ساختمان در استانبول مشغول شد او در موقع کا کردن هم آواز میخواند تا اینکه شانس بر روی او خندید در حالی که در منزل یکی از گازینو داران معروف استانبول کار میکرد صاحب خانه صدایش را شنیده از آن خیلی خوشش آمد سپس او را به گازینوی خود برده و به معروفیتش افزوده و تبدیل به یکی از بزرگترین خوانندگان موسیقی شد تا اینکه دومین کاست او به نام آیاغیندا کوندورا موفقیت بسیار شایان توجهی بدست آورد. تاتلیس که در اواسط و اواخر دهه 1980 از مشاهیر موسیقی ترکیه بشمار می‌رفت تعداد زیادی آهنگ موسیقی محلی به همراه ارکستر را به اجرا درآورد و به عنوان استاد در زمینه سبک محلی «اوزون هوا» شناخته شد. در این سبک تُن‌های کشیده و نیمه‌فی‌البداهه بکار می‌رود. تاتلیس در میان جامعه مهاجران ترک و کرد المان محبوبیت خاصی دارد. ایشان او را «صدای وطن» نام نهاده‌اند. آثار او در میان ایرانیان و به‌خصوص ایرانیان ترکهای اذری نیز طرفداران زیادی دارد.

بهروز غریب پور

بهروز غریب پور متولد 1329 در سنندج می باشد. وی فارغ التحصیل رشته ی دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و رشته ی کارگردانی تئاتر از ایتالیا می باشد. کار هنری را از دوران دبیرستان شروع کرد. در سال 1346 اولین نمایشنامه اش به نام «منظومه ی آرش کمانگیر» را در سنندج کارگردانی کرد. در سال 1347 با دوستانش اولین گروه جدی تئاتر در سنندج به نام شهاب را پایه گذاری کرد. در سال 1349 وارد دانشکده ی هنرهای زیبا شد و در سال 1353 با اخذ درجه ی دانشجوی ممتاز موفق به دریافت بورس تحصیلی برای ادامه ی تحصیل در کشور ایتالیا شد. از سال 1352 به عنوان هنرپیشه و مربی نمایش های عروسکی وی می توان به این نمایش ها اشاره کرد: کوراوغلو، تف، حضور در آینه ی پریشان، کچل کفترباز، بابابزرگ و ترب، کارآگاه 2، شش جوجه کلاغ و یک روباه، جنگ کور، سفر سبز در سبز. فعالیت در سینمای حرفه ای را از سال 1363 با فیلم «دونده» به عنوان نویسنده با همکاری امیر نادری آغاز کرد. در سال 1369 رئیس مرکز تئاتر عروسکی کانون پرورش مدیرعامل فرهنگسرای بهمن بوده است. نمایش «بینوایان» را در سال 1375 به عنوان نویسنده و کارگردان به روی صحنه برد.

بهمن قبادی


بهمن قباد در سال 1348 درشهر مرزی بانه کردستان ایران متولد شد. وی فرزند چهارم از خانواده ای هفت نفره و اولین پسر خانواده تا سن 12 سالگی در بانه زندگی کرد اما پس از آن, به دلیل جنگهای داخلی ،همراه خانواده اش به سنندج ( مرکز استان کردستان ایران ) مهاجرت کرد.
تحصیلات متوسطه اش را در سنندج به پایان بردو سال 1371 برای ادامه تحصیل در دانشگاه, به تهران آ مد و در رشته فیلمسازی در دانشگاه صدا و سیما مشغول به تحصیل شد و تا کنون فارغ التحصیل نشده است ( رها کردن دانشکده) زیرا معتقد است هر آنچه آ موخته از فیلمهای کوتاهش است .
بهمن قبادی فعالیت هنری اش را از سال 1367 با عکاسی هنری وصنعتی آغاز کرد. تجربیات آن دوران تاثیر به سزایی در نوع نگاه و توجه او به جزئیات و رویدادهای اطرافش داشت. پس از آن , با ساخت فیلم های هشت میلی متری به فیلم سازی روی آ ورد. حاصل آن دوران , تعدادی فیلم داستانی و مستند 8 میل متری است فیلم های کوتاه قبادی از نیمه دهه 1370 مورد توجه قرار گرفتند و توانستند جوایز داخلی و خارجی متعددی را نصیب سازنده اش کنند..
با فیلم زندگی درمه , مسیر تازه ای در کارنامه او گشوده شد. این فیلم جوایز متعددبین المللی را به دست آ ورده و عنوان ((پر افتخار ترین مستندتاریخ ایران)) را نیز به خود اختصاص داده است . وی در سال (1999 ) با ساخت فیلم بلند زمانی برای مستی اسب ها به جرگه فیلم سازان حرفه ای پیوست.
این فیلم ، نخستین فیلم کردی زبان تاریخ سینمای ایران است.
مختاری - رکن الدین (1350-1266)


در شهر کرمانشاه به دنیا آمد. رکن الدین خان ضمن آهنگسازی بود ویولن نیز می نواخت. پدرش مختارالسلطنه و اساتیدش حسین اسماعیل زاده و درویش خان بودند. مختاری در دوره رضا پهلوی رییس پلیس بود. وی برای موسیقی کلاسیک ایران آهنگهای بسیاری ساخته است که از آثار بسیار با ارزش هستند. ارشد تهماسبی آهنگهای رکن الدین را در یک کتاب منتشر کرده است (مجموعه آثار رکن الدین خان مختاری).


شهرام ناظری یکی از معروفترین خوانندگان سنتی ایران میباشد. در سال???? خانواده ای هنردوست ، در کرمانشاه به دنیا آمد. از کودکی و زیر نظر پدرش، آموزش های اولیه موسیقی و آواز را فرا گرفت. پس از آن تحت تعلیم نورعلی برومند آثار گذشتگان موسیقی را یاد گرفت. اساتیدش در آواز عبارت بودند از: عبدالله دوامی، محمود کریمی، محمد رضا شجریان، عبدالعلی وزیری و حسین قوامی. ناظری ساز سه تار را نیز نزد این افراد فرا گرفت: احمد عبادی، محمود تاجبخش، جلال ذوالفنون و محمود هاشمی. ناظری در چند سال گذشته کنسرت های بسیاری را در ایران و خارج از ایران اجرا کرده است. همچنین می توان از اجراهای او در گروه چاووش نام برد که از آثار ماندگار موسیقی ایران هستند. شورانگیز، اثر حسین علیزاده، زمستان اثر محمد رضا درویشی، یادگار دوست از کامبیز روشن روان، ای برادر اثر محمد رضا لطفی، لاله بهار از پرویز مشکاتیان و... از آثار برجسته ناظری در گذشته هستند. هم اکنون با مطرح کردن شکلی از آواز در پی اشاعه و گسترش این نوع از آواز است، و در این راه کنسرت های بسیاری اجرا کرده که کنسرت با گروه کامکارها را می توان نام برد.

از قشنگترین آلبومهای این هنرمند می توان به گل صدبرگ - آتشی در نیستان و شاهنامه کردی اشاره کرد.




موضوع مطلب :

پیوندها
لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 245
  • بازدید دیروز: 3
  • کل بازدیدها: 172921